Μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο κατάστημα της Dpam στην Ερμού, άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για ένα γλυκό. Το κόκκινο χρώμα σίγουρα θα κυριαρχούσε!!!!

Έτσι λοιπόν έκανα ένα meeting με τις βοηθούς μου (τις κόρες μου) και συζητήσαμε για το τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε. Υπήρχαν πολλές διαφωνίες (μιας και δεν μπορείς να ρίξεις τσίχλες και καραμέλες σε ένα ποτήρι και να το πεις γλυκό!!!!) όμως στο τέλος καταλήξαμε στα βασικά!

Φράουλες και σοκολάτα! Ποιος δεν τρελαίνεται με τον συνδυασμό!

Ξεκινήσαμε χωρίς συνταγή (αλήθεια), ανακατεύοντας απλά υλικά, διορθώνοντας ότι πήγαινε στραβά και στο τέλος βγήκε αυτό που βλέπετε και στη φωτογραφία!!!!!!

Κρέμα φράουλας με σος σοκολάτας, γλυκό για μεγάλα και μικρά παιδιά…. βγαλμένο από τα παραμύθια.

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα φράουλας

  • 12 φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας
  • 1 ποτήρι νερό

 

Για την σος σοκολάτας

  • 2 ½ κουταλιές της σούπας κακάο
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (εγώ όπως γνωρίζετε χρησιμοποιώ σόγιας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέμα φραόυλας

Λιώνετε στο multi 10 φράουλες.

Στη συνέχεια βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνετε τις λιωμένες φράουλες, τα 2 αβγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 5’ περίπου.

Στο ποτήρι με το νερό διαλύετε το φακελάκι ζελέ και το προσθέτετε  στο κατσαρολάκι.

Κόβετε 2 φράουλες σε μικρά κομμάτια και τις ρίχνετε και αυτές μέσα στο κατσαρολάκι.

Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 3’ λεπτά περίπου.

Ρίχνετε όλο το περιεχόμενο σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Σος σοκολάτας

Τη συγκεκριμένη σος σοκολάτας μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για επικάλυψη σε κέικ!!!

Αφού ξεπλύνετε το κατσαρολάκι που φτιάξατε τη κρέμα φράουλας, ξαναβάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξτε το κακάο, τη ζάχαρη και το σφηνάκι με το ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το χυμό πορτοκάλι και τη κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σος σοκολάτας. Εμένα η σοκολάτα μου αρέσει να έχει γλυκόπικρη γεύση, οπότε αν τη δοκιμάσετε και σας φαίνετε πικρή προσθέστε ζάχαρη.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και αυτό!!!!!

……….(μετά από 2 ώρες και αφού τα πιτσιρίκια έχουν οργιάσει, φωνάζοντας ξανά και ξανά «είναι έτοιμο μπαμπά?», «είναι έτοιμο μπαμπά?») παίρνετε ένα ποτήρι παγωτού και συνθέτετε  το γλυκό.

Χρειάζονται 2 κουταλιές της σούπας κρέμα φράουλας και από πάνω 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα!

Στολίστε το με μια φράουλα και ένα πουράκι σοκολάτας!!!!!!!!!

Καλή απόλαυση!!!!!!!

Σημείωση

Τα παραπάνω υλικά βγάζουν περίπου 4 με 5 ποτήρια γλυκού.

dpam2