Συνταγές σαν την παρακάτω αποδεικνύουν γιατί η μαγειρική είναι τέχνη! Αν δείτε τα υλικά που χρησιμοποιεί η Αιμιλία θα καταλάβετε γιατί όταν είναι σερβιρισμένα σε ένα πιάτο μοιάζουν με καλοζωγραφισμένο πίνακα.
Μοναδικός συνδυασμός λαχανικών με πολύ χρώμα και υπέροχη γεύση.
Δοκιμάστε την γιατί πραγματικά αξίζει!!!
ΥΛΙΚΑ
- 2 με 3 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 με 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 καρότα
- 2 με 3 πατάτες
- Μισή πιπεριά πράσινη
- Μισή κόκκινη
- Μισή κίτρινη
- Μισή πορτοκαλί
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα( 370 gr) ή 3 με 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- λίγο λάδι
- 1 με 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά,
- φασολάκια πλατιά (όσα επιθυμείτε)
- μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, εγκαρσίως σε σχήμα σταυρού και τις κόβουμε σε 3 παχιές ροδέλες και στη συνέχεια την καθεμία στα τέσσερα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε σχετικά μεγάλα κυβάκια, το καρότο σε ροδέλες, τις πατάτες στα τρία ή όπως μας αρέσει και τις πιπεριές σε κυβάκια.
Τα φασολάκια εάν θέλετε τα κόβεται στη μέση.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σειρά τα λαχανικά μελιτζάνες, φασολάκια, κρεμμύδια, καρότα, πατάτες, πιπεριές.
Από πάνω τα σκόρδα κατά τόπους, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ντομάτα και το μαϊντανό. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι ώστε τα μπαχαρικά να απλωθούν και να πάνε παντού και μισό ποτήρι νερό.
Νερό δεν χρειάζεται να βάλουμε πολύ, μιας και τα λαχανικά δεν είναι τσιγαρισμένα και θα βγάλουν αρκετά υγρά. Βέβαια ανάλογα με την κουζίνα σας ίσως χρειάζεται λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
Στην αρχή έχουμε δυνατή φωτιά για τα πρώτα 5 λεπτά, και στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια και αφήνουμε περίπου για 45 λεπτά της ώρας να σιγοβράζουν. Ελέγχουμε συχνά πυκνά μήπως χρειαστούν λίγο νερό ακόμα. Καλό είναι να μην τις ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλα, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα κυκλικά αρκετές φορές στην αρχή, αλλά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Leave A Comment