Μου αρέσει σε κάθε συνταγή μου να πλάθω μια ιστορία. Άλλες φορές είναι πραγματική και άλλες φορές φανταστική! Αυτή εδώ είναι περίπλοκη! Ένας Ιταλός ζαχαροπλάστης μαγειρεύει για το δείπνο της επετείου του και εκτελεί μια συνταγή τελείως λάθος! Το αποτέλεσμα είναι τόσο εντυπωσιακά νόστιμο που η συνταγή τελικά κατοχυρώνεται σαν προσωπική του πατέντα! Το πρόβλημα είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να θυμηθεί τι ακριβώς χρησιμοποίησε και πως το μαγείρεψε αλλά πάντα με ένα μαγικό τρόπο η συνταγή βγαίνει πεντανόστιμη!!!!

Αλήθεια τώρα είναι τσεκαρισμένο! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή μια φορά και μετά θα την εκτελείτε με κλειστά τα μάτια και πάντα θα είναι τέλεια!! Είναι μαγική!!!

Υλικά

  • Κότσι μοσχαρίσιο ή οσομπούκο (2 κιλά είναι αρκετά)
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
  • 2 πιπεριές (ότι χρώμα θέλετε, η μία ας είναι φλωρίνης)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 700ml ζωμό κρέατος (η πιο απλά 2 κύβους)

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τοποθετήστε το κότσι. Γυρίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Υπολογίστε περίπου 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Μόλις έχουν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές αφαιρέστε το και αφήστε το σε μια πιατέλα να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια ρίξτε όλα τα λαχανικά στο ίδιο τηγάνι και σωτάρε τα για μερικά λεπτά (όχι πάνω από 2’λεπτά, θέλουμε απλά να πάρουν γεύση!).

Στη συνέχεια τοποθετείτε το μοσχαρίσιο κότσι στη γάστρα και προσθέτετε όλα τα λαχανικά. Ρίχνετε τους 2 κύβους και 700ml βραστό νερό και προσθέτετε το ντοματάκι (και μια κουταλιά πελτέ επιπλέον του ταιριάζει πολύ).

Τοποθετήστε τη γάστρα (κλείνοντάς την με το καπάκι ε?) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες!!!! Και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια!!!

Σίγουρη επιτυχία!