Με τις σούπες δεν τα πάω καλά. Δεν είμαι από αυτούς τους φανατικούς που έχουν φάει σούπα με κάθε πιθανό τρόπο. Ο τρόπος όμως που μου περιέγραψε μια φίλη μια καταπληκτική πατατόσουπα που δοκίμασε σε μεζεδοπωλείο με έπεισε να δοκιμάσω να τη φτιάξω!!!!

Κάποια από τα υλικά τα θυμόταν κάποια τα φαντάστηκα..ε έβαλα και λίγη φαντασία και το αποτέλεσμα ήταν πεντανόστιμο!!!!.

Τόσο για πρώτο πιάτο όσο και για κυρίως αυτή η πατατόσουπα θα κλέψει την παράσταση. Δοκιμάστε το!

ΥΛΙΚΑ (για 6 – 7 μερίδες)

  •  4 μεγάλες πατάτες
  • 2 πράσα
  • 2 καρότα
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Κόκκινη καυτερή πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό βρασμένο
  • Κρέμα γάλακτος (250ml)
  • Ελαιόλαδο
  • Κρουτόν για το σερβίρισμα
  • Απάκι (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ξεκινήστε κόβοντας τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες. Στη συνέχεια καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε κύβους. Βάλτε στο βραστήρα 1 λίτρο νερό γα να είστε έτοιμοι.

Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα τα πράσα τα καρότα και τις σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες). Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέστε τις πατάτες, αλάτι πιπέρι, θυμάρι και την πάπρικα.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε 3 λεπτά πριν ρίξτε μέσα το βραστό νερό.

Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια πρέπει να πολτοποιήσετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας.

Αφαιρέστε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ξεκινήστε….

Εγώ έβγαζα μικρές ποσότητες και τις πολτοποιούσα σε μπλέντερ αλλά υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι!!!!!!

Αφού έχετε πολτοποιήσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε πολύ καλά!!!!!

Η σούπα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Ρίξτε από πάνω κρουτόν και πασπαλίστε με πάπρικα.

Αν θέλετε να προχωρήσετε ένα βήμα ακόμα, κόψτε λεπτές φέτες απάκι και ρίξτε το σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) αφήστε 3-4 λεπτά και ρίξτε το πάνω από τη σούπα λίγο πριν τη σερβίρετε!!!!

Καλή επιτυχία